Mancini postavio cijenu za Džeku: 20 miliona eura i vaš je!

tačno.net
Autor/ica 8.3.2013. u 11:44

Mancini postavio cijenu za Džeku: 20 miliona eura i vaš je!

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini priznao je kako bi bosanskohercegovački napadač Edin Džeko mogao napustiti Građane u ljetnom prelaznom roku.

Džeko je ove sezone izgradio reputaciju super zamjene, te je od 35 utakmica čak njih 18 ušao sa klupe, ali je ipak uspio postići 13 golova. Ipak, to izgleda Manciniju nije dovoljno, pa je za Sky Italia izjavio kako je spreman pustiti Džeku na ljeto, ali samo onom timu koji bude spreman platiti 20 miliona eura.

“Edin je jako bitan igrač za nas. Trenutno ne razgovaramo o transferima jer do kraja sezone ima još deset utakmica. U junu se može svašta dogoditi. Ako me igrač pita za odlazak, razmotrićemo sve molbe. Džeko je fantastičan igrač. U Italiji bi mogao postizati preko 20 golova u sezoni. Onaj ko ga bude želio u svom timu mora platititi 20 miliona eura, a možda čak i više”, rekao je Mancini za Sky Italia.

Džeko se ranije povezivao sa prelaskom u Milan, Juventus, Inter od italijanskih klubova, te Borussiju iz Dortmunda, koja je međutim sve navode odbacio.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.3.2013. u 11:44