“Lijepo je pobjedom otići na reprezentativno okupljanje”

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 10:13

“Lijepo je pobjedom otići na reprezentativno okupljanje”

VfB Stuttgart upisao je veoma značajnu, četvrtu ovosezonsku, pobjedu i to na gostovanju kod Freiburga rezultatom 1:3. Pitanje pobjednika skoro da je bilo riješeno već nakon prvih deset minuta igre, a najviše zasluga za to imao je reprezentativni napadač BiH Vedad Ibišević.

Prvo je popularni Plavooki bombarder svoj tim doveo u vodstvo u 9. minuti nakon asistencije Gentnera, da mi samo 60 sekundi kasnije Vedo asistirao Werneru za vodstvo Švaba od 0:2.

Domaćini u čijem sastavu nije bilo bh. reprezentativca Mensura Mujdže u 72. minuti uspjeli su preko Hanke, koji je ušao samo minut ranije, smanjiti na 1:2, ali je Werner svojim drugim golom zapečatio sudbinu domaćina.

“Bilo je jako bitno da pokažemo reakciju nakon ‘šamara’ u Dortmundu, jer za nas je ova sedmica bila sve osim jednostavna. Igrali smo jako disciplinovano i koristili naše prilike vrlo dobro. Lijepo je s jednim ovakvim uspjehom i pobjedom otići na reprezentativno okupljanje”, istakao je Vedad Ibišević, koji se očito raduje novom okupljanju Zmajeva i prijateljskom susretu s Argentinom.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 10:13