Košarkaški Zmajevi večeras igraju u Londonu protiv Velike Britanije

tačno.net
Autor/ica 13.8.2014. u 09:25

Košarkaški Zmajevi večeras igraju u Londonu protiv Velike Britanije

Košarkaška reprezentacija BiH će večeras u Londonu u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Eurobasket, koji se održava 2015. godine u Ukrajini, snage odmjeriti s reprezentacijom Velike Britanije.

Nakon pobjede na turniru u Sarajevu i nastupa na turniru u Trstu, gdje je doživjela poraze od Srbije, Italije i Kanade, košarkaška reprezentacija BiH se pripremala u Tuzli za početak kvalifikacija za Eurobasket. Košarkaški Zmajevi su se pripremili u Mejdanu, a u London su otputovali jučer.

Selektor košarkaške reprezentacije BiH, Duško Ivanović, s razlogom nije bio zadovoljan performansama svog tima na turniru u Trstu, pa se tokom priprema u Tuzli radilo na ispravljanju načinjenih grešaka.

Reprezentativac Andrija Stipanović tvrdi da je atmosfera u ekipi odlična i da svi naši igrači s nestrpljenjem čekaju početak kvalifikacija. Iako respektuje Britance, on vjeruje da naši košarkaški Zmajevi mogu do pozitivnog rezultata.

“Mislim da Birtanci imaju jako dobru ekipu, fizički jaku sa nekoliko dobrih šutera, biće jako teško, ali mi ćemo dati sve od sebe da otvorimo kvalifikacije na pravi način. Atmosfera u ekipi je odlična, dobro smo trenirali i jedva čekamo da počnu utakmice”, rekao je Stipanović.

Reprezentativci su odradili trening jučer u Cooper BoX Areni, u kojoj će se večeras suprotstaviti Britancima, a utakmica počinje u 20:35 sati.

Treba reći da su Britanci izgubili protiv Islanda, koji je na domaćem terenu pobijedio rezultatom 83:70.

Nakon dvoboja sa Britancima, bh. košarkaši će se vratiti u Tuzlu i pripremati se za utakmicu s Islandom, koja se igra četiri dana kasnije.

Domaća utakmica protiv Velike Britanije bit će odigrana 24. augusta, a posljednji susret kvalifikacija reprezentacija BiH će igrati 27. augusta na Islandu.

 

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.8.2014. u 09:25