Je li pad forme u Barceloni uzrokovan nepovjerenjem?

tačno.net
Autor/ica 27.2.2013. u 09:12

Je li pad forme u Barceloni uzrokovan nepovjerenjem?

Barcelona je sinoć u derbiju protiv Reala prikazala veliki pad forme, a evropski mediji danas donose mutnu priču o jednoj od najvećih zvijezda katalonskog kluba, mikrofonima skrivenim u cvijeću, noćnim klubovima i špijunima.

Govori se da su Katalonci naručili istragu detektivske agencije Metodo 3 kako bi špijunirali Gerarda Piquea nakon što ih je zabrinuo njegov odnos sa pop zvijezdom Shakirom.
Visoke čelnike Barcelone brinulo je to što Pique sa Shakirom posjećuje zabave i noćne klubove, te su bili u strahu da bi veza sa kolumbijskom zvijezdom mogla naštetiti njegovom učinku na fudbalskom terenu.
Metodo 3, navodno je pratio Piquea u 2010. godini kako bi provjerili koliko vremena provodi na partijima. Detektivi su pisali i broj pića koje je konzumirao, te bilježili vrijeme u koje se vraćao kući. Nakon što je shvatio da ga slijede, Piqueu su u Barci objasnili ga ga špijuniraju tabloidi, a ne detektivi unajmljeni od strane kluba.
Priču je jučer prvi objavio španski web portal El Confidencial. “Detektivi iz Metodo 3 špijunirali su igrače Barcelone po naređenju šefa sigurnosti kluba, Xaviera Martorella.”, piše El Confidencial, te tvrdi da je Martorell svjesno pomagao Pepu Guardioli da bude obavješten o svemu što njegovi igrači rade.
Ovo je prvi put da je zaista navedeno i ime detektivske agencije, iako su glasine o špijuniranju kružile i ranije kada su u fokusu bili Samuel Eto’o i Ronaldinho.
Martorell je priznao da je koristio usluge agencije Metodo 3, ali je porekao bilo kakve optužbe da je od njih tražio izvještaje o aktivnostima igrača.
“Ne postoji nikakav dokument kojim bi se dokazalo da se ovako nešto ikada desilo i zato mi čvrsto poričemo bilo kakve optužbe.”, rekao je glasnogovornik Barcelone u kratkoj izjavi za štampu.
tačno.net
Autor/ica 27.2.2013. u 09:12