Istražitelji: Za Schumacherov pad nije kriva staza

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 14:34

Istražitelji: Za Schumacherov pad nije kriva staza

Istraga o Schumacherovoj nesreći se nastavlja

ALBERTVILLE –  Tužilaštvo Albertvillea, gradića u francuskim Alpima, saopštilo je danas da je staza Meribel, na kojoj je skijao legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher, bila ispravna te da su sve signalizacije i znakovi na stazi bili postavljeni, javlja Anadolu Agency (AA).

Glavni tužilac Albertville Patrick Quincy kazao je da su u okviru istrage uzete izjave i od očevidaca i doktorske ekipe, te da su pregledani snimci i sa kamere njemačkog vozača. On je dodao da je Schumacher od vrha piste do kraja skijao po stazi, te da je kada je došao do kraja staze usporavao i namjerno skrenuo približno devet metara van staze.

Nakon tri metra po izlasku sa staze Schumacher je udario u jednu stijenu i pao, a tokom pada je glavom udario u drugu stijenu. Quincy je kazao da brzina kojom je Schumacher išao kada je doživio nesreću nije precizno ispitana, no da nije toliko ni važna za istragu.

Snimak sa kamere sa Schumacherove glave traje oko dvije minute, rekao je Quincy, dodavši da su snimak stručnjaci pregledavali dio po dio veoma pažljivo.

Tužilaštvo Albertvillea godišnje ispita oko 50 slučajeva sličnih Schumacherovom, a Quincy je istakao kako će istraga biti nastavljena, te provjereni navodi da jedan očevidac ima snimljen Schumacherov pad.

Tužilaštvo Albertvillea, gradića u francuskim Alpima, saopštilo je danas da je staza Meribel, na kojoj je skijao legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher, bila ispravna te da su sve signalizacije i znakovi na stazi bili postavljeni

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 14:34