Hughes: Begović vjeruje da može uzeti jedinicu Courtoisu

tačno.net
Autor/ica 12.7.2015. u 10:28

Hughes: Begović vjeruje da može uzeti jedinicu Courtoisu

Golman bosanskohercegovačke reprezentacije Asmir Begović u toku dana trebao bi i zvanično potpisati ugovor sa londonskim Chelseajem.

Prema pisanju otočkih medija, Begović će u Chelseaju zarađivati oko 75.000 funti sedmično i na Stamford Bridge dolazi sa optimizmom da može uzeti “jedinicu” Thibautu Courtoisu.  “Mnogi misle da se Begović pomirio s tim da će biti drugi golman, a ja znam da on i u Chelseaju želi dokazati svoje kvalitete. On misli da može poziciju prvog golmana uzeti Courtoisu, inače ne bi ni dolazio u Chelsea”, izjavio je Mark Hughes, trener Stoke Cityja.

Našeg golmana će u Stoke Cityju zamijeniti 39-godišnji irski reprezentativac Shay Given, koji je posljednji angažman u karijeri imao u Aston Villi. “Znam šta Shay može ponuditi i mogu slobodno reći da se radi o izuzetnom golmanu. Želimo napraviti dobru konkurenciju, a sigurno da i Butland može mnogo naučiti od njega.” Begovićev prelazak u Chelsea ima i dobre i loše strane. Asmirovi kvaliteti su dobro poznati, i ne treba ih osporavati, ali je činjenica da bi bila šteta gledati ga na klupi Plavaca dok Courtois bilježi spektakularne intervencije na terenu. Vrijeme će pokazati hoće li Chelsea biti preveliki izazov.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 12.7.2015. u 10:28