Evo zašto bi Pjanić bio idealan za Manchester United

tačno.net
Autor/ica 31.10.2013. u 14:09

Evo zašto bi Pjanić bio idealan za Manchester United

Špekulacije za januarski prelazni rok već su počele.

Jedan od najvećih mogućih transfera u januaru mogao bi biti odlazak Miralema Pjanića iz Rome u Manchester United, piše BleacherReport.

Manchester United navodno je spreman ponuditi 30 miliona eura za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Pjanić je ove sezone ključni igrač u četi trenera Rudija Garcije, a Roma je zbog njega zaboravila na odlazak Erica Lamele i Marquinhosa, zbog njegovog učinka od po tri gola i asistencije u devet odigranih utakmica.

Giallorossi su pobijedili u svih devet utakmica u Seriji A ove sezone, a vezni red sa Pjanićem, Daniele De Rossijem i Kevinom Strootmanom izgleda strašno.

Menadžer Uniteda David Moyes prošlog je ljeta želio sličnog igrača u svom timu, Andera Herreru iz Athletic Bilbaa, ali pregovori nisu uspjeli.

Moyes je Herreru namjeravao platiti između 30 i 35 miliona eura, a sada se za isti novac okrenuo Pjaniću.

Pjanić ima sve karakteristike da uspije. Osim toga, Moyesu je Pjanić najbolji raspoloživi igrač na toj poziciji, koja itekako škripi na Old Traffordu.

Drugi igrači Pjanićevog profila, kao što su Cesc Fabregas, Toni Kroos, Thiago Alcantara ili Oscar, nedostupni su za Manchester United.

Pjanić bi bio fantastična kupovina za United, a 30 miliona eura bilo bi jako dobro potrošeno. Jedini je pitanje da li bi Roma pustila svog dragulja, navodi BleacherReport.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 31.10.2013. u 14:09