Edin Džeko novi ambasador Sportskih igara mladih

tačno.net
Autor/ica 28.3.2017. u 12:33

Edin Džeko novi ambasador Sportskih igara mladih

Njegovo dugogodišnje prijateljstvo sa Igrama je krunisano titulom Ambasadora Igara, te se na ovaj način priključio i drugim eminentnim imenima iz sportskog i političkog života kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović i mnogi drugi.

“Sretan sam što smo naše dugogodišnje prijateljstvo ozvaničili na ovaj način i što sam postao ambasador najljepše sportske priče u BiH. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta i uvijek ću podržati svaki projekt koji ima veze s djecom jer na mladima sve ostaje. Igre su zakon!”, poručio je napadač Rome.

Sportske igre mladih su najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine. Igre su proteklih šest godina okupile preko 178.029 učesnika, posjetile su 131 grad, odigrano je preko 80.000 utakmica, a na finalnim takmičenjima u Sarajevu je učestvovalo preko 10.117 takmičara.

Igre će u 2017. godini obići 34 bh. grada te će mališani imati priliku takmičiti se u deset različitih sportova kao što su Bingo CUP u košarci, Poli CUP u nogometu za mlađu kategoriju te Gorenje CUP u rukometu. SIM-ovci će već od sredine maja imati priliku družiti se, radovati te uživati u takmičenjima najljepše sportske priče širom BiH.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.3.2017. u 12:33