Edin Avdić: Sarajevo jednostavno mora imati KK Bosnu

Amer Bahtijar
Autor/ica 5.12.2019. u 14:59

Edin Avdić: Sarajevo jednostavno mora imati KK Bosnu

Foto: FTV

Edin Avdić je sigurno najbolji sportski novinar na području bivše Jugoslavije. Košarkaški komentator koji je metafora izvrsnosti, kada želite reći da je neko perfektan u svom poslu tada kažete – ovaj poznaje svoj posao kao Edin Avdić.

Zaposlen je na Areni Sport, gdje osim komentarisanja košarkaških utakmica ima i najgledaniju sportsku emisiju “U obruču” posvećenu košarci koji je uređuje i vodi zajedno sa kolegom Nenadom Kostićem. Možete biti sigurni šta rade ljubitelji košarke ponedjeljkom u 8h – ispred su televizora i gledaju u “U obruču”.

Emisija je ugostila većinu košarkaških stručnjaka u regiji, više puta Željka Obradovića deveterostrukog prvaka Evrope, bili su tu više puta svjetski šampion Svetislav Pešić, gledao ga je u čudo svjetska košarkaška legendarni Navaro dok mu govori o košu kojeg se i on ne sjeća.

Stvar prestiža u košarkaškim krugovima je biti u Edinovoj i Koletovoj emisiji. Najljepša vijest ove godine je bez ikakve sumnje dolazak NBA lige na Arenu Sport. Osam utakmice sedmično najbolje lige svijeta uz najboljeg košarkaškog komentatora kojeg možete zamisliti.

Bez obzira na to što je apsolutna televizijska zvijezda u Beogradu i Srbiji i što zbog NBA lige “mijenja dan za noć, noć za dan” Edin je pristao da govori u podcastu našeg portala. O NBA ligi, Euro ligi, ABA ligi, o KK Bosni koje nema a koje mora biti.

 

Amer Bahtijar
Autor/ica 5.12.2019. u 14:59