Džeko: Nevjerovatno je postići 100 u Premiershipu

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 08:55

Džeko: Nevjerovatno je postići 100 u Premiershipu

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nalazi se u odličnoj golgeterskoj formi, a sa dva pogotka u pobjedi nad Aston Villom od 4:0 vodio je svoj Manchester City do pobjede tako ga dodatno približio šampionskoj titulu.

Napadač koji će na Mundijala biti udarna igla Sušićeve selekcije ne želi razmišljati o činjenici da je njegovom timu u posljednjem meču engleskog Premiershipa sa West Hamom na domaćem terenu dovoljan i bod kako bi osigura drugu šampionsku titulu u posljednje tri sezone.

“Nećemo se zadovoljiti bodom, defitnitivno idemo na pobjedu jer znamo šta se desilo prije dvije godine i sada imamo to iskustvo iz utakmice sa QPR-om. Svi su smatrali da ćemo u toj utakmici slaviti lako, da ćemo je riješiti već nakon prvog poluvremena, a desilo se ono što se desilo. Ovoga puta shvatiti ćemo to krajnje ozbiljno i pokušati okončati na pravi način”, rekao je Dijamant.

BH. reprezentativac postigao je u susretu sa Villom 100. gol Građana u ovoj sezoni.

“Nevjerotno je postići 100 golova u ligi, a 150 i nešto u svim takmičenjima. To pokazuje da smo ove sezone radili dobro i da pokušavamo igrati agresivan i napadački fudbal. Mislim da navijači uživaju dok nas gledaju”, istakao je Džeko.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 08:55