Dugi redovi od jutarnjih sati: Svi žele kartu za prvu utakmicu baraža

tačno.net
Autor/ica 4.11.2015. u 11:08

Dugi redovi od jutarnjih sati: Svi žele kartu za prvu utakmicu baraža

Zvanična prodaja ulaznica za prvi meč baraža između fudbalskih reprezentacija BiH i Irske počela je jutros od devet sati u Sarajevu i Zenici. Sudeći po dugim redovima navijača, interesovanje za taj vrijedni komad papira je ogromno.

 Zmajevi prvu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016. godine protiv Irske igraju 13. novembra.

Iako je zvanična prodaja ulaznica počela u devet sati, veliki broj navijača u Zenici je formirao red još sinoć.

Velika euforija se ne primjećuje, ali zainteresiranost navijača za prvu utakmicu baraža pokazuje da navijači Zmajeva očekuju pozitivan ishod.

Ratni vojni invalid Amir Halilović prvi je kupio svoje ulaznice za meč BiH – Irska u Zenici, a u izjavi za novinare je kazao kako očekuje da će Zmajevi slaviti rezultatom 3:0.

Zeničanin Mirsad Kovač pred poslovnicom Centrotransa na istočnoj strani Bilinog Polja je proveo 22 sata.

“Ovdje sam od jučer od 10:30 sati, kada sam prvi došao. Iako sam ratni vojni invalid i imam prednost, došao sam ovdje i ostao sa svojim prijateljima i evo došao sam do svojih ulaznica”, kazao je Kovač.

Jutros, kao i obično, policijski službenici su morali intervenisani zbog osoba koje su naknadno došle i preko reda pokušale doći do ulaznica.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 4.11.2015. u 11:08