Dres reprezentacije BiH mogu nositi samo najbolji

tačno.net
Autor/ica 7.3.2014. u 09:26

Dres reprezentacije BiH mogu nositi samo najbolji

U intervjuu za BHRT, novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović, između ostalog, istakao je da je Mirza Teletović bio jedan od presudnih faktora zašto je preuzeo našu reprezentaciju.

Prema njegovim riječima, najbolji bh. košarkaš u pravom trenutku je napustio evropsku košarku i otišao u NBA ligu.

“Mislim da je Mirza u NBA ligu otišao u pravom momentu, za razliku od većine mladih, evropskih košarkaša koji se na ovaj korak odluče a da nisu odigrali nijednu veliku utakmicu. Oni ostaju potencijal, ali samo na papiru. Sa Teletovićem to nije slučaj, jer je otišao onog momenta kada je postao jedan od najboljih evropskih igrača na poziciji četiri.”

Na pitanje o izostancima igrača u reprezentaciji, Ivanović je naglasio da su mu poznati problemi sa kojima su se susretali njegovi prethodnici.

“Svjestan sam da ima veliki broj potencijalnih kandidata koji se još uvijek nisu definitivno odlučili za koju reprezentaciju nastupati. Neki od njih imaju mogućnost i čekaju priliku da budu pozvani od košarkaških saveza Srbije ili Hrvatske, međutim siguran sam da ćemo pronaći dvanaest odličnih košarkaša i u tom smislu nemam nikakvu zamjerku. Već sam razgovarao sa većinom potencijalnih reprezentativaca i moje iskustvo je za sada izvanredno”, rekao je Ivanović.

Ivanović je dodao da će kvalitet i maksimalno zalaganje biti jedini kriteriji pri izboru reprezentativaca, te da će dres sa državnim grbom nositi samo najbolji.

“Nije dovoljno da budu samo talentovani košarkaši, moraju da budu formirane ličnosti, dobre osobe. Moraju da znaju koji je put uspjeha, a to je samo predan rad”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.3.2014. u 09:26