Dirk Nowitzki: Idol mi je bio Goran Ivanišević

Autor/ica 31.3.2011. u 13:26

Dirk Nowitzki: Idol mi je bio Goran Ivanišević

Dirk Nowitzki (32, 213 cm) najveća je bijela zvijezda NBA lige. Ilustracija njegove popularnosti jest i broj novinara koji se okuplja oko njega tijekom All-Star vikenda. Sa svima njima borili smo se u Los Angelesu za priliku da postavljamo pitanja Plavom Anđelu. Kad smo dočekali svoj red, osjetio je što ga čeka?

– Aha, sada slijede pitanja o europskoj košarci i o rukometu?

Rukomet je, naime, sport za koji 99 posto Amerikanaca nikad nije čulo pa se američki novinari dosađuju kad je to tema razgovora. Nijemac Nowitzki o “handballu” govori s poštovanjem.

– Rukomet je igrao moj otac, a igrao sam ga i ja. Da me nije na svoju stranu odvukla košarka, vjerujem da bih bio dobar rukometaš.

Dirk se u djetinjstvu bavio i tenisom.

– Uživao sam gledati Ivaniševića kako igra. On je temperamentom svaki meč učinio dodatno zanimljivim.

Kakvi su planovi za budućnost?

– Namjera mi je igrati još četiri sezone u Dallasu, a onda ću vidjeti što ću i koliko ću moći sa 36 godina. Bude li lockouta, razmišljam i o igranju u Europi, da održim igračku formu.

Skromni i stidljivi Nijemac bio je žrtva sponzoruše Cristal Taylor. Kad je saznao da je već bila udana i da je prethodnog muškarca dovela do bankrota, šokirao se. Zbog prijevara, dotična je završila iza brave pa je plavokosi Nijemac sada oprezan. Hoda s tamnoputom Šveđankom Jessicom Olsson, ali ovaj put ne žuri sa svadbenim planovima.

Čak ga je i Steve Nash stalno upozoravao da bi trebao više izlaziti, a manje čitati knjige, kako bi bolje znao procijeniti žene.

Da nije sportaš, čime bi se bavio?

– Moj otac ima soboslikarsku tvrtku pa bih ja vjerojatno bio najviši ličilac u Njemačkoj – šali se.

Večernji.hr

Autor/ica 31.3.2011. u 13:26