Conte: “Naravno da nismo favoriti, ali nismo došli izgubiti”

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 07:45

Conte: “Naravno da nismo favoriti, ali nismo došli izgubiti”

Najavljujući prvu od dvije utakmice protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka, u utorak u Münchenu, Juventusov trener Antonio Conte napravio je sve što može kako bi istaknuo odnos snaga u ovom ogledu. Conte je dao prednost Bayernu, ističući da Jupp Heynckes na raspolaganju ima vrlo jaku momčad, ali trener gostiju iz Torina dodao je i da u München nisu doputovali bez ambicija…

 Uz Paris SG i Barcelonu u Francuskoj, u utorak s početkom u 20:45 sati odigrat će se još jedan zvučni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka. Bayern i Juventus će se u Münchenu sresti u prvoj utakmici svojeg ogleda, a najavljujući nastup na gostujućem terenu, Antonio Conte istaknuo je da je prednost na strani domaćina, barem prije nego se istrči na travnjak.

“Proučili smo ih, i oni su proučili nas, veselimo se sjajnoj utakmici u velikom natjecanju”, opisao je Juventusov trener: “Ovo je prvi put poslije dugo vremena da smo u četvrtfinalu Lige prvaka, naravno da nismo u ulozi favorita, ali nismo ovdje došli izgubiti.”

Conte je dodao da još nije siguran kakav će sastav izvesti, spominjući da razmišlja o većem broju veznih igrača u svojoj 11-orici, a kao ključ za uspjeh izdvojio je da nitko ne smije ispasti iz sustava.

“Moramo ostati taktički disciplinirani i igrati s velikim angažmanom. Talijanski klubovi poznati su po discipliniranoj igri”, istaknuo je Conte: “Volio bih i da se moja momčad nametne protivniku. To je i moguće s obzirom da imam igrače sposobne napasti, ne nedostaje im kreativnosti i mašte. Naravno, to nije uvijek izvedivo na terenu, pogotovo ne protiv suparnika kao što je Bayern.”

Opisujući glavne snage momčadi Juppa Heynckesa, Juventusov trener rekao je da je osobito jak vezni red domaćina, a govoreći o svojima, otkrio je da su ga ovosezonski rezultati pozitivno iznenadili s obzirom da Torinezi imaju mladu ekipu.

“Da mi je prije 16 mjeseci netko rekao da ćemo uzeti Scudetto i biti u ovom četvrtfinalu, ne bih mu povjerovao. No, imamo zbilja sjajne igrače, koji imaju i pravu osobnost, zbog toga smo tu gdje jesmo. Ako izgubimo, barem ćemo puno toga naučiti i uživati u utakmicama protiv Bayerna”, zaključio je Conte.

 

sportnet.hr

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 07:45