Bravo momci: Medvjedi dislajkaju mržnju: ”Ne govoru mržnje na internetu”

tačno.net
Autor/ica 17.1.2014. u 18:20

Bravo momci: Medvjedi dislajkaju mržnju: ”Ne govoru mržnje na internetu”

U petak je u Zagrebu predstavljena kampanja ”Ne govoru mržnje na internetu” Vijeća Europe koju provode sve zemlje članice.
KHL Medveščak Zagreb se, kao jedini sportski klub pridružio kampanji kao njezin promotor s ciljem promicanja poruka o štetnosti i opasnosti govora mržnje te promicanja tolerancije i poštivanja različitosti.
Kampanjom se potiče na poštivanje ljudskih prava i uvažavanje različitosti kojima je osnova nacionalno podrijetlo, rasna i etnička pripadnost, boja kože, ekonomski status/imovinsko stanje, spol, rodni identitet, spolna orijentacija i drugo – istaknuto je na službenim stranicama kampanje. Sudjelovanje Medveščaka dijelom je i logičan slijed brojnih društveno-odgovornih kampanja i projekata koje klub provodi već sezonama. Medveščak se već duže vrijeme osobito zalaže za promicanje tolerancije i poštivanje različitosti pa je tako nedavno pokrenuo i vlastitu kampanju #diversity kojom promovira upravo ove vrijednosti.
Više informacija o kampanji ”Ne govoru mržnje na internetu” možete pronaći na www.dislajkammrznju.hr. Kampanja se provodi u organizaciji Službe za mlade Ministarstva socijalne politike i mladih RH, a uz zagrebačke Medvjede promotori kampanje su i Ivana Nanut, Danijela Trbović, Leona Paraminski, Gordan Bogdan, Amar Bukvić i Tomislav Jelinčić. Ambasadorica kampanje za RH je je Iva Šulentić.
tačno.net
Autor/ica 17.1.2014. u 18:20