Bizarne povrede fudbalera koje su šokirale svijet

tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 14:26

Bizarne povrede fudbalera koje su šokirale svijet

 

Povrede su najčesšće najveći neprijatelj vrhunskih sportista.

 

Neke povrede udalje sportiste sa borilišta na duži ili kraći period dok neke potpuno unište njihove karijere.

U nastavku vam donosimo neke od najbizarnijih povreda u svijetu nogometa.

Jari Litmanen i gazirana pića

U incidentu iz 2005. godine koji opisuje Litmanenov nekadašnji trener Roy Hodgson, legendarni Litmanen je doživio povredu oka kada ga je udario zatvarač sa limenke Koka Kole koji je odletjeo iz ruke sportskog direktora Malmea.

Rio Ferdinand i popodnevni odmor

Dok je nastupao za Lids, Rio Ferdinand je doživio istegnuće tetive u koljenu pošto je mnogo dugo držao nogu ispruženu i naslonjenu na stolčić za kafu dok je gledao TV.

Šon Flin i dječije igračkice

Nekadašnji kapiten Kiderminstera, Šon Flin, bio je uzor reditelju filma „Sam u kući“. Naime, pomenuti fudbaler je zadobio prelom nosa, posjekao usnu i uganuo nekoliko nožnih prstiju kada se sapleo na autić koji je njegov sin ostavio na podu dnevne sobe.

Alesandro Nesta zvani „džojstik“

Italijanski veteran je pokidao tetivu palca lijeve ruke pošto je cijele noći igrao „Plejstejšn“. Osim što je izlomio džojstik, Nesta je zbog ove povrede morao na operaciju i jednomjesečnu pauzu.

Kevin Kajl i kuhana jaja

Nekadašnji rmpalija iz Sanderlenda „opržio“ je svoje testise i zadobio ozbiljne opekotine na nezgodnom mjestu pošto je na sebe prosuo šerpu vrele vode u kojoj je grijao flašicu za mlijeko kako bi nahranio svog sinčića.

Spavalica Liroj Lita

Dok je igrao za Reding, Liroj Lita je morao na dužu pauzu zbog povrede leđa koju je zadobio tako što se „neugodno protezao u krevetu“. Zli jezici su odmah posumnjali u ovo zvanično objašnjenje i smislili jedan „masturbirajući“ scenario.

Milan Rapaić zvani ”preletač”

Fudbaler Hajduka iz Splita propustio je dobar dio sezone pošto je doživio povredu na aoerodromu kada mu se u oko zabila avionska karta !?!

Sven Grondalen – „zlatni irvas“

Nekadašnji norveški reprezentativac bio je primoran da propusti jedan meč svoje zemlje pošto ga je rogovima nabo jedan irvas dok je ovaj džogirao jedno jutro. Nakon toga je promijenio svoje jutarnje rutine.

Hulio Arka i morski plodovi

Arka je 2004. godine zadobio ubod egzotične (čitaj otrovne) meduze kada je odlučio da se bućne u hladne vode Sjevernog mora tokom presezonskih priprema sa Sanderlendom. Iz vode je izašao crven i pun osipa zbog kojeg je hitno prevežen u bolnicu.

Mistar i smrtne „svinjarije“

Bez  šale, jedna od najozbiljnijih povreda (obzirom da je smrtonosne prirode) dolazi iz Indonezije. Naime dok je sa svojim timom mirno trenirao, na teren je niotkuda utrčalo krdo od 25 svinja, da svinja, i pregazilo Mistra na mrtvo.

Martin Palermo i navijači.

Legendarni Argentinac Martin Palermo je početkom prve decenije ovog vijeka igrao za Villareal, i kada je bio u vrhunskoj formi slavio je jedan gol sa navijačima koji su oborili reklamu i slomili mu nogu.

Frank Lampard i avion

Frank Lampard navodno se povrijedio tokom leta ekonomskom klasom sa nacionalnim timom, a Chelsea je od FA tražio odštetu od 600 hiljada eura.

Derdiyok i čaša

Fudbaler njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena, Eren Derdiyok, zaradio je bizarnu povredu stopala koju je zaradio u svom stanu.
Švicarac je u svom stanu u Leverkusenu slučajno srušio čašu koja se razbila, a zatim je on nes(p)retno nagazio na komadić i rasjekao stopalo.  Derdiyok je zaradio sedam šavova nakon toga u bolnici

Ever Banega i ”štopanje” automobila

Jednu od najbizarnijih povreda u svijetu fudbala zaradio je fudbaler Valencije Ever Banega. Naime Argetinac se zaustavio na jednoj pumpi kako bi nasuo gorivo u svog ljubimva, međutim automobil je naglo krenu a Bangea ga je pkušao zaustaviti nogom. Naravno nije uspio u tome, i automobil mu je slomio nogu. Banega je zbog ovog ”incidenta” odsustvovao duži period sa terena.

 

 

 

izvor: scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 14:26