Bh. rukometaši pobjedom se žele oprostiti od SP-a

tačno.net
Autor/ica 23.1.2015. u 13:10

Bh. rukometaši pobjedom se žele oprostiti od SP-a

Danas se igra zadnje kolo Grupe A i B, u kojoj će naša reprezentacija snage odmjeriti sa selekcijom Hrvatske.

Uz Eventualni poraz Bjelorusije od Katara, Brazil bi pobjedom nad Čileom došao do 4. mjesta u Grupi te tako obezbjedio plasman među 16 najboljih ekipa svijeta. Reprezentacija Čilea se nalazi na zadnjem mjestu bez osvojenih bodova, dok se Brazil našao mjesto iznad sa osvojena dva boda. Utakmica između Brazila i Čilea počinje u 15 sati po našem vremenu.

Španija je neprikosnovena u svojoj grupi. Sa maksimalnih 8 bodova drži prvo mjesto u grupi A i gol-razlikom +31. Slovenija se nalazi na drugom mjestu pomenute grupe sa 6 bodova. Obje selekcije nastavljaju takmičenje u sljedećoj fazi, te će ova utakmica biti bez takmičarskog duha. Meč počinje u 15 časova.

Tunis je nakon pobjede nad BiH gotovo prošao dalje, a da bi to i potvrdili potrebna im je pobjeda nad Iranom. Tunis se nalazi na 4. mjestu Grupe B sa 3 osvojena boda. Iranci nemaju pobjede zabilježene na ovom svjetskom prvenstvu te su zadnji u Grupi sa gol-razlikom -38.

Susret između Bosne i Hercegovine i Hrvatske donosi dosta toga. Hrvati će probati Grupnu fazu takmičenja završiti sa maksimalnim brojem bodova, dok će se Bosna i Hercegovina probati oprostiti od ovog takmičenja sa pobjedom. Još uvijek postoji mali tračak nade za BiH, ukoliko bi naša selekcija savladala reprezentaciju Hrvatske a Iranci Tunižane, bh. rukometaši bi bili ispred Tunisa sa 4 boda, te tako završili grupu na 4. mjestu. Utakmica između BiH i Hrvatske igra se u 17 sati. Sretno Zmajevi!

Bh Katar

Revijalna utakmica između Makedonije i Austrije. Obje selekcije se nalaze među 16 najboljih reprezentacija svijeta te će ovaj susret biti borba za drugo mjesto u grupi. Meč počinje u 17 sati.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.1.2015. u 13:10