Bez velikih nepoznanica u sastavima, obje ekipe čvrsto vjeruju u prolaz

tačno.net
Autor/ica 25.7.2013. u 14:24

Bez velikih nepoznanica u sastavima, obje ekipe čvrsto vjeruju u prolaz

Fudbaleri Kukesija su jučer čarter letom stigli u Sarajevo, a u večernjim satima su odradili i trening na stadionu Asim Ferhatović-Hase.

Trener Armando Cungu je za nekih sat vremena koliko je trajao trening, razrađivao posljednje taktičke varijante, a ako je suditi prema posljednjem treningu većih promjena u sastavu neće biti. Jedino bi svoje mjesto u zadnjoj liniji umjesto Renata Malote trebao zauzeti kapiten Rrahman Hallaçi, koji nije igrao u Tirani zbog zdravstvenih problema.

Trener Sarajeva Husref Musemić je također najavio manje promjene u sastavu, a za sada je najbliže tome da Radulovića u prvih 11 zamijeni Šunjevarić, koji je ulaskom u igru u Tirani malo povezao igru Sarajeva.

Zanimljivo će biti da li će se Musemić odlučiti staviti veznjaka Šunjevarića na poziciju desnog beka, na poziciji koju je u Tirani igrao posljednjih nekoliko minuta ili će Gojko Cimirot biti prekomandovan iz veznog reda uz desnu aut liniju, što mu nije strano obzirom da je u mladoj reprezentaciji već igrao kao bek.

Oba tima ne kriju optimizam i prema izjavama prethodnih dana, čvrsto vjeruju u prolaz u 3. pretkolo gdje bolju ekipu čeka ukrajinski Metalurg.

Mogući sastavi timova:

Sarajevo:
Bandović, Šunjevarić, Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Haurdić, Todorović, Džakmić, Cimirot, Suljić, Melunović.

Kukesi: Halili, Brahja, Malacarne, Peqini, Hallaçi, Progni, Allmuca, Alikaj, Karabeci, Popović, Hoxha.

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.7.2013. u 14:24