Baždarević zadovoljan žrijebom

tačno.net
Autor/ica 26.7.2015. u 10:06

Baždarević zadovoljan žrijebom

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi BiH.

“Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni sa ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo da tražimo svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni ići na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Baždarević.

Istakao je da je reprezentacija Belgije favorit, ali da se BiH može boriti za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Belgija je sigurno favorit u našoj grupi jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti i za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako”, rekao je selektor.

Žrijebom koji je održan danas u Sankt Peterburgu, u Konstantinovoj palači, odlučeno da će fudbalska selekcija BiH igrati u kvalifikacijskoj grupi H zajedno sa Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

Reprezentacije iz Evrope su svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na SP, dok će osam drugoplasiranih selekcija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti.

Inače, 4. septembra 2016. godine počinju kvalifikacije za nacionalne reprezentacije u Evropi, a posljednje utakmice se igraju 10. oktobra 2017. godine.

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za SP u Rusiji (Evropa):

Grupa A

Holandija

Francuska

Švedska

Bugarska

Bjelorusija

Luksemburg

Grupa B

Portugal

Švicarska

Mađarska

Farski Otoci

Latvija

Andora

Grupa C

Njemačka

Češka

Sjeverna Irska

Norveška

Azerbejdžan

San Marino

Grupa D

Vels

Austrija

Srbija

Irska

Moldavija

Gruzija

Grupa E

Rumunija

Danska

Poljska

Crna Gora

Armenija

Kazahstan

Grupa F

Engleska

Slovačka

Škotska

Slovenija

Litvanija

Malta

Grupa G

Španija

Italija

Albanija

Izrael

Makedonija

Lihtenštajn

Grupa H

Belgija

BiH

Grčka

Estonija

Kipar

Grupa I

Hrvatska

Island

Ukrajina

Turska

Finska

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.7.2015. u 10:06