Baždarević: Pred Riadom Bajićem je lijepa klupska, ali i reprezentativna budućnost

tačno.net
Autor/ica 20.3.2017. u 09:36

Baždarević: Pred Riadom Bajićem je lijepa klupska, ali i reprezentativna budućnost

Iako će u narednim utakmicama, protiv Gibraltara i Albanije, biti lišen usluga Edina Džeke i Milana Đurića, selektor nogometne reprezentacije BiH Mehemed Baždarević na slatkim je mukama, barem kada su napadači u pitanju.

Armin Hodžić je u formi, isto se može konstatovati za Vedada Ibiševića i Kenana Kodru. Ipak, u razgovoru za “Dnevni avaz”, Baždarević je jedno ime podvukao, Riada Bajića:

“To što je Bajić postigao dva pogotka Feneru, više mijenja za njega nego za mene. Ja znam o kakvom se igraču radi, ali za njega i njegovu budućnost to može biti veoma dobro. Žao mi što su ga povrede spriječile da i prije bude s nama, ali on svojim radom potvrđuje da itekako zaslužuje biti u reprezentaciji. Ako bude nastavio raditi dobro, pred njim je veoma lijepa budućnost, i klupska i reprezentativna”, istaknuo je Baždarević.

Na pitanje koga bi, da je utakmica večeras, stavio uz Ibiševića u napad – Bajića, Hodžića ili, pak, Kenana Kodru, koji igra sve bolje u Osasuni i postiže golove, Meša je odgovorio:

“Zato ćemo trenirati, da vidimo koje su nam najbolje opcije, ali je realno da svi oni zaslužuju pažnju”.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.3.2017. u 09:36