Argentinci na Zmajeve i sa četvoricom u napadu

tačno.net
Autor/ica 2.11.2013. u 08:40

Argentinci na Zmajeve i sa četvoricom u napadu

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Argentine, Alejandro Sabella, objavio je spisak reprezentativaca na koje računa u predstojeće dvije prijateljske utakmice, protiv Ekvadora i Bosne i Hercegovine.

Sabella je za ove dvije prijateljske utakmice pozvao najbolje igrače što je imao na raspolaganju.

Na spisku se nalaze najveća imena Gaučosa, a među njima je i Lionel Messi.

Ako je suditi po predhodnim utakmicama Argentine, ali i po danas objavljenom spisku, Sabella će protiv Zmajeva igrati izuzetno ofanzivno, u formaciji 4-4-2, koja će se često pretvarati u 4-3-3.

Najveća snaga Argentine je, bez ikakve sumnje, napad. Lionel Messi, Gonzalo Higuain i Sergio Aguero predstavljaće najveću opasnost golu Asmira Begovića, ali nikako se ne smije zaboraviti ni Angel Di Marija, koji će se ubacivati iz drugog plana, što znači da će Argentinci često igrati i sa četvoricom u napadu.

U veznom redu treba očekivati standardne Javiera Mascherana i Fernanda Gaga, koji će biti zaduženi isključivo za odbrambene zadatke i prenos lopte u fazi napada na polovinu Zmajeva.

Odbrana je možda i najlošiji dio reprezentacije Argentine. Pablo Zabaleta, saigrač Edina Džeke iz Manchester Citya standardan je na desnom boku, a stoperski par čine Ezequiel Garay i Federico Fernandez, dok će lijevo biti Hugo Campanaro.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.11.2013. u 08:40