Ante Rukavina zabio s 50 metara

Autor/ica 6.2.2011. u 12:16

Ante Rukavina zabio s 50 metara

Dinamo mladost, “pojačana” Tonelom i Cufreom, kojima je Halilhodžić dao prve minute na turskim priremama, dopala se u dvoboju protiv Sigme, trećeplasirane momčadi prvenstva Češke. S tim da je Sigmina prva postala ujutro porazila Bate Borisov, pa je na travnjak hotel Rixos istrčala “B” postava.

Ali, i Dinamov sastav bio je poprilično šaren. Halilhodžić je dao prigodu Kovačiću, Paliću i Šitumu, u špici je bio Rukavina. Leđa su im čuvali Chago i Callelo. I baš ta sredina terena donijela je prevagu. Da će to biti dan Dinamove mladosti vidjelo se već u 1. minuti. Kovačić, 16,5 godišnji klinac, odlično je uposlio Rukavinu, koji nije uspio realizirati situaciju jedan na jedan. Imao je Dinamo još prigoda, u 6. minuti Palićev udarac bio je neprecizan, Callelo je u 14. minuti šutirao u blok… I onda je stigla 27. minuta, Kovačić je odlično uposlio Palića, vratar Sigme je promašio loptu, a Antun Palić doveo Dinamo u vodstvo od 1:0. Kasnije je i Rukavina imao još jednu prigodu, činilo se da je netko bacio uroke na njegove realizatorske spobonosti.

Međutim, u 45. minuti Rukavina je napokon postigao pogodak, nasmijao se vradžbinama. I to kakav gol. Dinamo je na sredini terena brzo izveo aut, a Rukavina je vdio da je vratar Sigme istrčao i s centra ga lobova. Udaljenost je bila nekih pedeset metara, bio je to senzacionalan pogodak kakav se rijetko u karijeri postiže. Žustrine nije nedostajalo, pa je Halilhodžić dva puta ulazio na travnjak. Najprije u 18. minuti, pratio ga je i Zoran Mamić, kada je Orduš kopačkom u usta nagazio Kovačića. Činilo se da je prekršaj i grublji, ali srećom nije bilo ništa ozbiljnije. U teren je Dinamov trener ušao i šest minuta kasnije kada je u jednom duelu nastradao Šitum.

Ti ulasci u teren i rasprave ovdje u Turskoj valjda su mu ušle u naviku. Ne treba mu to, bespotrebno ostavlja dojam da je nervozan. Za Dinamo su igrali Kelava – Tomečak, Barbarić, Tonel, Cufre (od 62. Ibanez)  – Cgaho, Callelo – Šitum (od 62. Morales), Kovačić, Palić (od 62. Sylvestr) – Rukavina (od 62. Beqiraj).

večernji.hr

Tagovi:
Autor/ica 6.2.2011. u 12:16