Alessandro Costacurta prvi je kandidat za trenera Hajduka

Autor/ica 18.5.2011. u 12:34

Alessandro Costacurta prvi je kandidat za trenera Hajduka

Vijest kako su čelnici Hajduka stupili u kontakt s legendarnim igračem Milana Alessandrom Costacurtom te mu ponudili da preuzme mjesto prvoga trenera, odjeknula je Splitom poput bombe. Costacurta je navodno na korak do Poljuda. 

– Hajduku se žuri, prozivka je već 5. lipnja i nema puno vremena za slaganje nove momčadi, zbog toga se užurbano pregovara sa Costacurtom, koji je u ovom trenutku prvi kandidat za mjesto novog trenera Hajduka – potvrdio nam je izvor blizak čelnicima Poljuda. 

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji je ovih dana zaokupljen umivanjem vlastitog imagea, dobrano narušenog objavljivanjem fotografije na kojoj pozira s ustaškom kapom na glavi, skloniji je angažmanu stranog trenera, koji bi po njemu bio neovisan o domaćim utjecajima. Stoga je pregovarao s nekoliko trenera, poput Bojana Prašnikara, Vladimira Petkovića…, a na kraju se kuglica zaustavila na legendi Milana, koja, valja to napomenuti, baš i nema previše trenerskog iskustva. 

– Čudim se da me zovu novinari, jer mi se iz Hajduka još nisu javili. Jako volim Split, to je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu, a čuo sam i za Hajduk… Ne mogu vam ništa reći, kao što nisam rekao ni vašim kolegama. Provjerit ću kod mog prijatelja Zvone Bobana što se događa – kratko je rekao Alessandro Costacurta, legenda Milana, u čijem je dresu odigrao 662 utakmice, te osvojio sedam naslova prvaka Italije i pet Liga prvaka. 

Nakon igračke karijere Costacurta je radio kao asistent Carla Ancelottija u Milanu, nakon čega je vrlo kratko samostalno vodio Mantovu u Serie B. Bio je u kombinacijama za trenera Milana, što mu je, kaže, san, no prednost je nakon odstupanja Leonarda, dobio Allegri. Costacurta je oženjen za bivšu miss Italije, TV voditeljicu Martinu Colombari s kojom ima sina Achillea.

Autor/ica 18.5.2011. u 12:34