Alen Halilović dobio poziv izbornika BiH Safeta Sušića

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 07:04

Alen Halilović dobio poziv izbornika BiH Safeta Sušića

Nakon što je dobio poziv bosanskohercegovačke U-21 reprezentacije, Alen Halilović je sada na meti i Safeta Sušića, izbornika seniorske nacionalne momčadi. On je mladog Dinamovca pozvao na okupljanje za utakmicu BiH protiv Slovenije.

 Nogometni savez Bosne i Hercegovine ne odustaje od nakane da Alena Halilovića privoli da se odluči za njihovu reprezentaciju. Prije više od dva mjeseca poziv je dobio za U-21 reprezentaciju, a sada ga u svojim redovima želi vidjeti i Safet Sušić, izbornik seniora.

Sušić je pozvao Halilovića da se pridruži njegovoj reprezentaciji na okupljanju u Kopru gdje će Bosna i Hercegovina početkom veljače igrati protiv Slovenije. Poziv je zasad protumačen kao prilika da mladi potencijalni reprezentativci upoznaju momčad i atmosferu.

“Ovom gestom želimo pokazati mladim nogometašima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Neka dođu, upoznaju se s događanjima i atmosferom kod nas, malo razgovaraju i vide kako to sve izgleda. A ako i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju”, prenosi Jutarnji list riječi Elvedina Begića, predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza.

Osim Haliloviću, slične pozivnice uručene su i još trojici mladih perspektivnih nogometaša koji korijene vuku iz BiH. Sušić u svojoj ekipi želi vidjeti i Seada Kolašinca koji igra za njemački Schalke, te Seada Hajrovića iz Arsenala i Harisa Seferovića iz Fiorentine.

 

 

 

 

 

 

 

hrsport.net

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 07:04