Kakve su šanse reprezentacije BiH za baraž?

tačno.net
Autor/ica 9.10.2015. u 10:25

Kakve su šanse reprezentacije BiH za baraž?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednim danima igrat će susrete odluke za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Francuskoj. Naš najbolji tim u subotu će na stadionu Bilino polje odmjeriti snage s reprezentacijom Velsa, a tri dana kasnije očekuje nas duel protiv Kipra u Nikoziji. 

Kalkulacija za plasman u baraž preko kojeg se možemo domoći Francuske je mnogo. Bosna i Hercegovina nije sigurna u plasman ni s dvije pobjede. Ukoliko slavimo protiv Velsa i Kipra, a Izrael upiše također dvije pobjede, protiv Kipra i Belgije na gostujućem terenu, onda se nećemo plasirati u Francusku. Čak i u slučaju da Izrael slavi protiv Kipra, a remizira u susretu s Belgijom, ostat ćemo bez plasmana u baraž. 

Da bismo se domogli baraža, potrebne su nam dvije pobjede te jedan poraz Izraela. Moguće je da naša reprezentacija u Francusku ode i s četiri boda u dva susreta, ali onda Izrael u predstojeća dva susreta smije osvojiti samo jedan bod. 

Na ruku nam ide činjenica da će Vels u posljednjem susretu na svom terenu ugostiti Andoru i tu ima priliku osigurati plasman na Evropsko prvenstvo. Sretno Zmajevi!

Radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 9.10.2015. u 10:25