U PETAK OBILJEŽAVANJE SEDME GODIŠNJICE SMRTI DENISA MRNJAVCA

tačno.net
Autor/ica 4.2.2015. u 17:14

U PETAK OBILJEŽAVANJE SEDME GODIŠNJICE SMRTI DENISA MRNJAVCA

Udruženje mladih “Denis Mrnjavac“ u saradnji sa Internacionalnim teatarskim festivalom MESS, u petak 06. februara 2015. godine, obilježit će sedmu godišnjicu tragične smrti sarajevskog srednjoškolca Denisa Mrnjavca. Ovom prilikom, u 11 sati će sa željezničke stanice krenuti tramvaj u kojem će rodbina, prijatelji i poznanici Denisa Mrnjavca prisustvovati performansu učenika Srednje muzičke škole iz Sarajeva. Tramvaj će napraviti simboličan krug na relaciji Željeznička stanica-Skenderija-Tehnička škola, gdje će se na kraju na mjestu pogibije položiti cvijeće.

Ističući kako sjećanje na Denisa ne blijedi ni nakon sedam godina, predsjednik Udruženja “Denis Mrnjavac“, Vedran Ljevarević, naveo je da članovi i prijatelji i ove godine žele poslati glasnu poruku da se ovako nešto nikad više ne smije ponoviti te da će ovogodišnji program obilježavanja Denisove smrti imati elemente koji ljude trebaju da potaknu na solidarnost i akciju.

U suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBIH, organizujemo dobrovoljno darivanje krvi. Potaknuti činjenicom da banka krvi u Bosni i Hercegovini nažalost ne postoji, a da su postojeće zalihe nedovoljne, ovom akcijom želimo privući što više darivatelja kako nedostatak krvi ne bi bio prepreka u spašavanju nečijeg života, a kao sjećanje na darivanje krvi u noći u kojoj je Denis vodio bitku za život“, rekao je Ljevarević te pozvao građane Sarajeva da se pridruže ovoj humanoj misiji.

Ljevarević je ovu priliku iskoristio i da se posebno zahvali onima koji pomažu organizaciju ovog događaja. “Posebno se zahvaljujemo Javnom komunalnom preduzeću GRAS i direktorici Srednje muzičke škole, Meliti Čičić, koji su svojim angažmanom omogućili da se i ove godine simbolično prisjetimo našeg Denisa“, naglasio je Ljevarević.

Podsjećamo, Denis Mrnjavac je bio učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu koji je 05. februara 2008. godine na povratku iz škole u tramvaju garažnog broja 209, napadnut od strane tri maloljetna delikventa. Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo.

tačno.net
Autor/ica 4.2.2015. u 17:14