Švarc-Šilling: Pokrenuti nemački mehanizmi u BiH

tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 12:42

Švarc-Šilling: Pokrenuti nemački mehanizmi u BiH

Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling (Christian Schwarz-Schilling) ocenio je da “BiH nije na dobrom putu, te da Nemačka više ne može ostati po strani” već “mora da se umeša”.

On je naglasio u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” da “Nemačka vidi da se stanje u BiH ne može ignorisati i da se ne može dopustiti političarima u BiH da rade šta žele”.

Švarc-Šiling je istakao da nema istinskih reformi, “ništa se ne menja nabolje, sve je samo gore i gore. Nije u interesu Evrope, pa samim tim ni Nemačke, da BiH ima toliku nezaposlenost, strane investicije skoro su ravne nuli, evropski fondovi sve više smanjuju iznos novca namenjen BiH jer političari ne rade šta su obećali da će uraditi… Ako se ovako nastavi, neće se dobro završiti”, upozorio je bivši visoki predstavnik dodajući da je ovakvo stanje u BiH u najmanju ruku uvod u duboke socijalne nemire.

Nemački diplomata je izrazio čuđenje da građani BiH “godinama glasaju za iste političare” dodajući da mu nije jasno kako već na sceni nije generacija novih političara.

Prema njegovim rečima, Evropljani neće moći da urade ništa ako ne budu radili zajedno sa SAD.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 12:42