Solak: Kuće pod vodom, nema životno ugroženog stanovništva

tačno.net
Autor/ica 6.8.2014. u 09:40

Solak: Kuće pod vodom, nema životno ugroženog stanovništva

V.d. direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak izjavio je  da je stanje trenutno najozbiljnije u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu

Obilne kišne padavine ponovo su u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine izazvale velike poplave koje su poplavile kuće i otežale putnu komunikaciju u pojedinim dijelovima zemlje.

Vršilac dužnosti direktora Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je stanje trenutno najozbiljnije u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

“Trenutno je stanje najteže u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu. Na području Tuzle, Gračanice, Srebrenice i Doboj-istoka poplavljene su i kuće. Poslali smo naše ekipe kako bi pomogli ugroženima. Bujice vode su izazvale i velike probleme u saobraćajnoj komunikaciji. Nemamo životno ugroženog stanovništva na tom području”, rekao je Solak.

Ipak, napominje da se vode aktivnosti kako bi se stanje stabiliziralo. Dodaje da je na području Ilidže situacija mnogo bolja i da se voda povukla tako da na tom djelu nema većih problema.

Solak ističe da su putne relacije osposobljene i odroni uklonjeni na putu M-17 tako da se saobraćaj odvija nesmetano.

“Već smo intervenisali na relaciji Željeznog Polja, Zenice i Topčić Polja gdje smo osposobili putnu komunikaciju. Tu smo otklonili odrone, ali se povremeno pojavljuju manji odroni. Na putu M-17 smo riješili sve odrone i saobraćaj se odvija normalno”, rekao je Solak.

AA

tačno.net
Autor/ica 6.8.2014. u 09:40