Senad Pećanin: Uprava KCUS-a nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ugrožava funkcije Ortopedske klinike i cijelog KC

tačno.net
Autor/ica 17.8.2017. u 12:55

Senad Pećanin: Uprava KCUS-a nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ugrožava funkcije Ortopedske klinike i cijelog KC

Senad Pećanin, advokat prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, oglasio se saopćenjem vezano za postupak primopredaje dužnosti između bivšeg i sadašnjeg šefa Klinike:

“Nakon što je prije dva dana popisala sve predmete u kabinetu doskorašnjeg šefa Ortopedske klinike prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića u skladu sa posljednjom inventurnom listom od marta 2017. godine, Komisija za primopredaju dužnosti je juče započela popis privatnih stvari profesora Gavrankapetanovića, uključujući i njegovu višegodišnju privatnu i stručnu korespodenciju sa kolegama iz svijeta. Kao pravni zastupnik profesora Gavrankapetanovića jučer sam upozorio članove Komisije da je inventura predmeta koje su privatno vlasništvo profesora Gavrankapetanovića nezakoniti čin nasilja. Unatoč upozorenju, Komisija je i danas nastavila sa radom, objašnjavajući da su dobili nalog da popišu sve stvari koje se nalaze u kabinetu i unatoč činjenici da je prethodno ustanovljeno da u kabinetu profesora Gavrankapetanovića ne nedostaje nijedan predmet koji je vlasništvo Kliničkog centra, u skladu sa posljednjim inventurnim spiskom.

Na ovaj način uprava Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nastavlja sa besprizornim nasiljem koje ozbiljno ugrožava i temeljne funkcije Ortopedske klinike i cijelog Kliničkog centra..”

tačno.net
Autor/ica 17.8.2017. u 12:55