SDU: Pojedini političari iz F BiH jedva čekaju da kritikuju političku scenu u RS-u

tačno.net
Autor/ica 19.9.2017. u 16:21

SDU: Pojedini političari iz F BiH jedva čekaju da kritikuju političku scenu u RS-u

“Rukovodstvo SDU BiH je do sada u nekoliko navrata istaklo činjenicu da se prema pisanju relevantnih medija u BiH i šire predsjednik RS-a Milorad Dodik tereti za razne vrste kriminala, a da je također odgovoran i za protuustavno djelovanje u BiH govore njegove brojne nacionalističke i ratnohuškačke izjave. Za takvo njegovo ponašanje najodgovornije je Tužilaštvo BiH koje to toleriše već godinama.

Izjave koje je ovih dana dao Milorad Dodik i reakcije koje su te izjave izazvale u Federaciji BiH pokazuju da je predizborna kampanja za 2018. godine u BiH uveliko krenula. Scenariji je poznat –  Milorad Dodik se ko’ otcjepljuje, a ovi mu iz Federacije ko’ nedaju i tako više od deset godina. Vidljivo je da Dodik nema drugog političkog sadržaja nego da se nalazi u stalnom konfliktu sa Sarajevom i to na temi separatizma koji je kako kaže njegov san. Na ove isprazne Dodikove priče obično reaguju političari iz duboke penzije koji i pored poznih godina u svojim strankama žele da obezbijede što bolje pozicije na listama ili oni političari koji nemaju ništa drugo da ponude građanima osim kritiziranja Dodikovih izjava.

Interesantno je da stranke i političari iz Federacije BiH jedva čekaju da Milorad Dodik ispali neki od svojih famoznih pamfleta pa da se uključe u javnu raspravu s njim, dok u Federaciji BiH i pored mora problema, niko ne vidi razlog da bilo koga kritikuje. Posebno tu prednjače političari koji ne smiju da reaguju niti na jednu od stotina negativnosti koje u svom djelovanju po odgovornim funkcijama ispoljavaju kadrovi SDA. Svi ti dežurni Dodikovi kritizeri se kadrovicima SDA obraćaju umilnim tonom, jer im očigledno duguju za brojne usluge koje im je SDA učinila. Tako da nema Dodika niko ne bi ni znao da su ti političari još uvijek aktivni u javnom životu u BiH.

Rukovodstvo SDU BiH upozorava građane da ne nasjedaju na ove ustaljene političke priče u BiH koje osim dvadesetogodišnje svađe ne nude bolji život za građane u oba BiH entiteta.  Pozivamo građane da na općim izborima 2018. godine biraju isključivo one političare koji će raditi u ime i za račun građana i koji će imati odgovore i program za rješavanje brojnih problema koje nas sve zajedno muče. Sve drugo je politikanstvo bez stvarnog sadržaja”, stoji u saopćenju SDU.

tačno.net
Autor/ica 19.9.2017. u 16:21