SDU: “Da li je to na sceni proces rušenja svega što iole ima BiH prefix”

tačno.net
Autor/ica 26.4.2017. u 16:04

SDU: “Da li je to na sceni proces rušenja svega što iole ima BiH prefix”

“Samo je u Bosni i Hercegovini nevažno da li će Javni RTV servis da funkcionira ili ne. Samo se u našoj zemlji može desiti da se Javnom RTV servisu isključi struja zbog neplaćanja obaveza.

Takav apsurd od situacije je zaista pravo ogledalo političkih elita u BIH koje samo brinu o onim medijima koje služe njihovim političkim strankama i liderima.

Nevjerovatno je da Javni RTV servis kao jedan od naših prozora prema svijetu nema prioritet kod rješavanja finansijskih problema samo zato što se kod ovog medija ne može uspostaviti puna politička kontrola. Sa druge strane, ova teška finansijska situacija sa BHRT-om zorno govori o tome u kakvom mi to društvu živimo. Ono što ne treba političkoj eliti može sutra biti ugašeno. Isto je i sa građanima, koji im trebaju svake dvije do četiri godine da im na izborima osiguraju dalje visoke plate, privilegije i povlaštene penzije za radnike u javnom sektoru i sve to preko kredita MMF-a.

Stoga, rukovodstvo SDU BiH u potpunosti podržava više nego opravdane zahtjeve radnika BHRT-a i traži da se odmah i bez odlaganja uspostavi sistemsko rješenje finansiranja Javnog RTV servisa. Za SDU BiH i sve normalne ljude, sistemski riješeno finansiranje Javnog RTV servisa je pitanje od vitalnog nacionalnog interesa, ali za sve građane Bosne i Hercegovine. Nažalost vladajuća politička elita ne misli tako, u njih je sve privatno i televizije i portali i vozni park i obezbjeđenje i lječenje, apsolutno sve. Dok za to vrijeme građani jedva preživljavaju, a država se urušava i polako tone u Grčki scenario. Upravo zato je potrebno dići glas protiv gašenja Javnog RTV servisa, jer je očigledno da je na sceni rušenje svega što iole ima BiH prefix”, stoji u saopćenju SDU.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 26.4.2017. u 16:04