Raguž ohrabren onim što je čuo od generalnog sekretara NATO-a.

tačno.net
Autor/ica 8.2.2013. u 09:58

Raguž ohrabren onim što je čuo od generalnog sekretara NATO-a.

SARAJEVO – Zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž je nakon sastanka generalnog sekretara NATO-a Andersa Fogh Rasmussena s predstavnicima šest političkih partija u BiH kazao novinarima da je ohrabren onim što je čuo od generalnog sekretara NATO-a.

– Jasna demonstracija podrške i prijateljstva Bosni i Hercegovini. Odabiranje političkog momenta za ovu posjetu je, po meni, izvanredno. Benefit koji BiH i njeni ljudi mogu dobiti je ogroman, kazao je Raguž.

Mislim, dodao je, da su svi danas na sastanku bili svjesni da bilo koja stranka ili pojedinac koji bi iskočio iz tog pozitivnog određenja bio bi politički gubitnik.

– Mislim da je to najveći uspjeh ovog sastanka, uz činjenicu da je dogovoren hodogram kako rješavati pitanje onog što je definirano sporazumom i odluke Ustavnog suda, a i tu je moguće naći kompromis ako postoji politička volja, a ona je danas demonstrirana, kazao je Raguž.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen razgovarao je danas popodne u Sarajevu s predstavnicima šest političkih partija u BiH.

Na sastanku s Ramussenom su bili predsjednici SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, SBB-a BiH Fahrudin Radončić, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić te zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž.

(Vijesti.ba)

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 8.2.2013. u 09:58