Radnici Agencije Poslovnost protestuju danas zbog ograničavanja slobode kretanja i nerada institucija

tačno.net
Autor/ica 16.9.2020. u 09:15

Radnici Agencije Poslovnost protestuju danas zbog ograničavanja slobode kretanja i nerada institucija

Protesti će biti održani na dvije lokacije i to na ulazu u Općinu Centar, odnosno u parku kod Alipašine džamije od 11:00 do 13:00 sati i u ulici Džemaludina Čauševića, ispred Vlade Kantona Sarajevo u periodu od 13:00 do 15:00 sati.

Radnici traže hitno sprovođenje privremene sudske mjere kojom je naloženo povlačenje zaštitara agencije Gama AA sa lica mjesta i osiguravanje slobode kretanja radnicima agencije Poslovnost.

“Sudska privremena mjera donosi se u postupcima gdje se ne može očekivati brzo rješenje spora i njena funkcija je hitnost, izvršenje u roku od 24-48 sati upravo jer su posljedice njenog nesprovođenja nesagledive”, poručili su iz agencije.

Na mirni protest ih je navelo to što, kako kažu, “institucije već mjesec dana nisu bile u stanju osigurati nam slobodu kretanja”, koja im je narušena prvo betonskim barikadama, a zatim i fizičkom silom, kažu oni, a prethodnih dana su do svojih kancelarija dolazili tako što su se penjali merdevinama i ulazili kroz prozor.

“Betonske barikade trebala je momentalno ukloniti urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar budući da Brend d.o.o. ne posjeduje nikakvu dozvolu za njihovo postavljanje. Potom MUP koji mjesec dana dozvoljava da zaštitari slobodnim građanima zabranjuju kretanje.

Želimo da nam općinski načelnik, koji nam se nijednom nije obratio, objasni zašto ga ne interesuju dešavanja u njegovoj općini, tristotinjak metara od njegovog ureda, gdje je neko samovoljno odlučio ugasiti firmu od osamdesetak zaposlenih radnika”, kazali su iz agencije.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.9.2020. u 09:15