„Prvi mart“ odgovara SDS-u: Tadića je strah za platu od sedam hiljada maraka, ne za budućnost RS-a

tačno.net
Autor/ica 8.5.2013. u 09:18

Građanska koalicija „Prvi mart“ najoštrije osuđuje jučerašnji poziv Ognjena Tadića, potpredsjednika SDS-a institucijama i organima entiteta RS koji ima za cilj nova masovna kršenja ljudskih prava nesrpskih povratnika u taj entitet. Utoliko je šokantnije da na otvoreno i masovno kršenje zakona poziva državni poslanik, koji se zakleo na provedbu i zaštitu Ustava Bosne i Hercegovine.

Tadićevi motivi su jasni: on se kao i neki drugi poslanici SDS-a uplašio za svojih nezasluženih i nezarađenih sedam hiljada maraka mjesečno i spreman je zbog toga igrati se ljudskim životima.

SDS-ov ultimatum partijama koje ne poriču genocid da povuku podršku “Prvom martu” bile bi smiješne da ne dolaze iz lažne opozicione partije, koja se od SNSD-a jedino razlikuje po tome koji tajkunu kradu narodne pare kada su oni na vlasti. Kao što su jadne i prijetnje da će ukoliko građani BiH, koristeći svoje zakonsko pravo da glasaju izaberu više nesrba u državni parlament iz RS-a nego što je po volji i ukusu SDS-u, ta partija napustiti državne institucije.

SDS je ono u što vjeruje provodio nožem i bodljikavom žicom, osnivajući koncentracione logore i ubijajući nevine, mi provodimo ono što vjerujemo na zakonit i demokratski način, glasovima.

I tu smo da ostanemo. Bićemo tu i nakon izbora 2014. godine, za razliku od Tadića. Bićemo tu i 2016. i 2018. Jer, ovo je naša zemlja, a mi smo njeni slobodni građani.

Činjenica da SDS skoro pola teritorije naše zemlje shvata kao svoj zabrana nas ne obavezuje, kao što nas ne obavezuje i činjenica da se sada kao stranka koja je pripremila i organizovala genocid moraju suočiti sa činjenicom da ono zbog čega su to uradili nikada neće postati stvarnost.

Mi u Prvom martu smo sigurni da će građani Bosne i Hercegovine i SDS-u odgovoriti onako kako su to radili ljetos u Srebrenici: masovnom registracijom za izbore. I stoga još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, koji na to imaju zakonsko pravo, da u skladu sa Aneksom 7, Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine prijave prebivalište tamo gdje su živjeli 1991. godine i na narednim izborima na demokratski način kažu šta misle o onome što se dogodilo prije dvije decenije.

tačno.net
Autor/ica 8.5.2013. u 09:18