Povučene poternice za Orićem, Meholjićem i Mehmedovićem

tačno.net
Autor/ica 5.3.2014. u 17:40

Povučene poternice za Orićem, Meholjićem i Mehmedovićem

Centrala Interpola u Lionu povukla je poternice za ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem, ratnim šefom srebreničke policije Hakijom Meholjićem i Amirom Mehmedovićem zvanim Gera.

Kako je za sarajevski internet portal Klix.ba potvrdio ministar pravde BiH Bariša Čolak, Interpol je povukao poternicu i za načelnikom Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (RS) Manojlom Milovanovićem.

Početkom februara ove godine, Interpol u Beogradu je, putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmenu informacija, dostavio svim članicama Interpola međunarodne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem radi njihovog hapšenja i ekstradicije.

Hrvatsko pravosuđe je 7. januara raspisalo poternicu za generalom VRS u penziji Manojlom Milovanovićem.

Čolak je za sarajevski portal rekao da se navedene osobe više ne nalaze u bazama država članicama Interpola. Objasnio je i razloge zbog kojih je Interpol prihvatio zahteve vlasti u BiH u vezi s Orićem i drugim državljanima BiH.

“Mi imamo protokol o saradnji i on upućuje da se razmenjuju informacije između tužilaca. Bilo bi logično, jer navedene osobe imaju državljanstva BiH i nastanjeni su u BiH, da se procesuiraju ovde”, rekao je ministar pravde BiH.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor/ica 5.3.2014. u 17:40