OSAM PREDSTAVA NA FEBRUARSKOM REPERTOARU SCENE MESS

tačno.net
Autor/ica 6.2.2016. u 13:51

OSAM PREDSTAVA NA FEBRUARSKOM REPERTOARU SCENE MESS

Februarski repertoar Scene MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS, publici će predstaviti osam predstava koje će ukupno deset puta igrati u Bosni i Hercegovini, Italiji, Srbiji i Kosovu. Sve predstave su rezultat koprodukcija sa teatrima iz regiona i Evrope, a koje su dio višegodišnje produkcijske djelatnosti MESS-a. Repertoar će u ponedjeljak, 08. februara u SARTR-u u 20 sati otvoriti igranje predstave “Brašno u venama“ reditelja Borisa Liješevića.

Posebno interesovanje publike privlači gostovanje predstave Bitef teatra, “Peti park ili pravo na grad“ koju je također režirao Boris Liješević, a koje je zakazano za subotu, 27. februara u 20 sati, dok će poslije sarajevske, svoju kosovsku premijeru u Narodnom pozorištu Priština u ponedjeljak 16. februara u 20 sati će imati i predstave Dine Mustafića, “Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici“.

Od ostatka repertoara, sarajevska publika će još moći pogledati redovna igranja predstava “Koncert ptica“, Aleša Kurta, u subotu 13. februara u Kamernom teatru 55 u 20 sati i “Gospodin jastuk“, Luca Cortina, u srijedu 24. februara u Pozorištu mladih sa početkom u 20 sati. Nova reprizna igranja 18. i 19. februara u Domu Oružanih snaga BiH imat će i predstava Andrása Urbána “What is Europe“.

Koprodukcijske predstave Scene MESS koje će predstaviti van granica Bosne i Hercegovine su komad “Jesus“, talijanskog Babilonia teatra koji će igrati u Teatro Comunale Balzano u srijedu 10. februara u 20 sati i 30 minuta te predstava Andreja Nosova “Aveti“, koja će u Bitef teatru igrati u utorak, 16. februara sa početkom u 20 sati.

SM2016_Repertoar_02_Poster

tačno.net
Autor/ica 6.2.2016. u 13:51