Okus Istre u Sarajevu

tačno.net
Autor/ica 22.1.2014. u 09:37

Okus Istre u Sarajevu

Cilj projekta je unaprijediti privrednu saradnju dva grada pobratima Sarajeva i Pule, kroz prezentaciju najboljeg što Istra može ponuditi u gastronomskom i enološkom smislu

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i hotelom Europe, od petka do ponedjeljka organizuje Dane Istre u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj projekta je unaprijediti privrednu saradnju dva grada pobratima Sarajeva i Pule, kroz prezentaciju najboljeg što Istra može ponuditi u gastronomskom i enološkom smislu.

Tokom Dana Istre u Sarajevu zainteresiranim posjetiocima i poslovnim partnerima predstavit će se proizvođači vina, te master-chefovi uglednih istarskih ugostiteljskih objekata koji će bh. kuhare i posjetioce podučavati spravljanju istarskih specijaliteta.

“Dani Istre u Sarajevu prvi je zajednički projekat nastao kao rezultat potpisanog Memoranduma o saradnji između Obrtničke komore FBiH i Hrvatske gospodarske komore”, istakao je predsjednik Privredne komore FBiH Mensur Bektić.

On je naglasio da ovaj projekat ima za cilj osnaživanje privrednih veza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske kroz prezentaciju sadržaja autentičnih za određene privredne oblasti.

”Važno nam je da ćemo već slijedeći mjesec imati i Dane Sarajeva u Istri, što će biti jedinstvena prilika bh. privrednicima da se predstave istarskoj javnosti”, najavio je Bektić.

Tokom Dana Istre u Sarajevu, master-chefovi Dušan Černjul, Massimo Cvek i Alen Jančić će biti domaćini “Druženja sa okusom Istre“ gdje će sve zainteresovane posjetioce upoznati sa načinom pripreme istarskih specijaliteta.

Svečano otvaranje Dana Istre u Sarajevu bit će upriličeno u petak.

tačno.net
Autor/ica 22.1.2014. u 09:37