Malena Belmina isključena s aparata

tačno.net
Autor/ica 16.10.2013. u 11:31

Malena Belmina isključena s aparata

Malena Belmina Ibrišević, djevojčica čija je sudbina prije nekoliko mjeseci digla na noge i ujedinila cijelu državu, danas je isključena sa aprata koji su je držali u životu na intenzivnoj njezi klinike u njemačkom Tibingenu.

Maleni anđeo i hrabra djevojčica čiji je slučaj podigao garađane cijele BiH da izađu na proteste i zahtijevaju Zakon o jedinstvenom matičnom broju, izgubila je životnu bitku. Tu informaciju potvrdila je njena majka na Facebook grupi.

“Belmine više nema, preselila je na ahiret prije sat vremena”, napisala je njena majka danas na Facebooku.

Podsjetimo, Belmini je bilo dijagnosticirano teško imunološko oboljenje po rođenju i trebala je otići na na presađivanje koštane srži u Njemačku. No, nije imala pasoš i zbog toga je čekala. U bolnicu u Njemačku je stigla 13. juna. Transplanatacija koštane srži je izvršena u mjesecu junu i Belminino stanje je bilo poboljšano. Četiri dana nakon operacije otvorila je oči i svi su plakali od radosti. No, uslijedile su komplikacije i 14 dana nakon operacije je vraćena na intenzivnu njegu. Borba malog anđela trajala je sedam mjeseci.

Zahvaljujući Belmini Vijeće ministara BiH usvojilo je privremenu odluku koja omogućava izdavanje JMB do decembra 2013. godine.

klix

tačno.net
Autor/ica 16.10.2013. u 11:31