IS potvrdio napad na danske policajce koji je izveo krijumčar bosanskog podrijetla

tačno.net
Autor/ica 3.9.2016. u 09:48

IS potvrdio napad na danske policajce koji je izveo krijumčar bosanskog podrijetla

Reuters

Agencija Amaq, propagandno tijelo džihadističke organizacije, ustvrdila je da je ubijeni »vojnik IS-a«, 25-godišnji danski državljanin identificiran u medijima kao Mesa Hodzic

KOPENHAGEN Teroristička skupina Islamska država (IS) preuzela je u petak odgovornost za napad na danske policajce koji je izveo krijumčar droge  bosanskog podrijetla, a ubijen je pri policijskom uhićenju.

Agencija Amaq, propagandno tijelo džihadističke organizacije, ustvrdila je da je ubijeni »vojnik IS-a«, 25-godišnji danski državljanin identificiran u medijima kao Mesa Hodzic.

»Počinitelj napada na policajce u Kopenhagenu (…) izveo je tu operaciju kao odgovor na pozive za napade u državama koalicije«, dodaje Amaq.

Međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama izvodi napade na džihadiste u Siriji i Iraku.

Napad na policajce dogodio se u srijedu navečer u kopenhaškoj četvrti Christinia, koja je poznata kao velika tržnica kanabisa.

Kada je policijska ophodnja za borbu protiv narkotika pokušavala privesti muškarca, on je otvorio vatru i ranio dvojicu policajaca od kojih je jedan još u kritičnom stanju, te jednog prolaznika. Napadač je ubijen dan poslije pri uhićenju.

Prema javnoj televiziji kod njega je pronađeno pedesetak kilograma hašiša i tri kilograma skunka.

Istraga je pokazala da je »on očito imao veze sa skupinom Millatu Ibrahim koja potječe iz Njemačke, ali ima ogranak u Danskoj i simpatizira IS.

HINA

tačno.net
Autor/ica 3.9.2016. u 09:48