Ibrahim Obhođaš: Vodovod u Rječici zaražen bakterijom, dokle će SDA kažnjavati stanovnike ovog naselja?

tačno.net
Autor/ica 4.7.2017. u 13:07

Ibrahim Obhođaš: Vodovod u Rječici zaražen bakterijom, dokle će SDA kažnjavati stanovnike ovog naselja?

Na informaciju da je voda sa lokalnog vodovoda u Mjesnoj zajednici Rječica u sarajevskoj općini Novi Grad zaražena bakterijom escherichia coli, reagirao je vijećnik Ibrahim Obhođaš iz Naše stranke. Obhođaš navodi da je NS upozoravala na nemar lokalnih vlasti prema ovoj mjesnoj zajednici, gdje su stanovnici više puta zatražili osiguranje javne rasvjete, obnovu puteva, ulaganje u vodovodnu i kanalizacionu mrežu te osiguranje javnog prevoza za đake i radnike. Od svega toga jedino se počelo raditi djelimično na sanaciji putne infrastrukture.

„Arijana Turković i ja smo obišli ovo naselje, razgovarali sa ljudima i uvjerili se da je stanje na terenu loše, pokrenuli smo nekoliko inicijativa. Imamo situaciju da je Rječica sistemski zanemarena već nekoliko godina i onda u zajednici postoji niz problema koji se tiču osnovnih stvari. Nakon našeg insistiranja pokrenuta je priča o sanaciji puteva, ali ove posljednje informacije ukazuju da je još mnogo posla pred nama. Možemo samo da se pitamo – dokle će vladajuća garnitura SDA kažnjavati građane“, kazao je vijećnik Obhođaš.

„Nije ovdje samo riječ o nemaru vlasti, tu je i odgovornost KJKP „Vodovod i kanalizacija“ te trenutnog rukovodstva ovog preduzeća. Podatak o zaraženoj vodi još je samo jedan u nizu argumenta zbog kojeg Naša stranka traži smjenu rukovodstva ovog javnog preduzeća i traži uvođenje profesionalnog menadžmenta koji neće politički kalkulisati sa problemom vodosnabdjevanja građana Sarajeva“, poručio je Obhođaš.

tačno.net
Autor/ica 4.7.2017. u 13:07