Forum mladih Naše stranke: Održana je javna tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 12:42

Forum mladih Naše stranke: Održana je javna tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Forum mladih Naše stranke je organizovao javnu tribinu pod nazivom “Upoznajte nas da biste nas razumjeli”. Tribina je održana u punoj sali Mjesne zajednice Grbavica 1 uz prisustvo brojnih članova i članica Naše stranke, kao i simpatizera.

“Cilj organizovanja ovog tipa tribine je da se šira javnost upozna sa pojmom invalidnosti i da se predstave svi izazovi i barijere sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću. Ova tribina je specifična jer su osobe sa određenim invaliditetom pričali o svojim ličnim iskustvima i pokušali objasniti odnos društva prema njihovima potrebama.”, izjavila je Ira Adilagić, učesnica tribine, članica Naše stranke.

Gosti tribine su bili Jasmin Džemiđić, predstavnik osoba s tjelesnim/fizičkim invalidtetom, Abdulah Ljevaković, predstavnik osoba oštećenog sluha, Ifran Kulić, predstavnik osoba s intelektualnim poteškoćama i Selmir Isaković, predstavnik osoba oštećenog vida.

Amela Topuz, vijećnica Naše stranke Novi Grad, je prezentirala inicijative Naše stranke koje se direktno odnose na poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom. Naglasila je da će se Naša stranka uvijek zalagati za kreiranje pravnih i društvenih promjena koje trebaju da rezultiraju smanjenjem diskriminacije osoba sa invaliditetom i pružanjem društveno jednakih mogućnosti.

tačno.net
Autor/ica 4.12.2013. u 12:42