Dugoročni projekat autorskih večeri Sarajevo Vam predstavlja!

tačno.net
Autor/ica 23.3.2017. u 10:57

Dugoročni projekat autorskih večeri Sarajevo Vam predstavlja!

U sklopu dugoročnog projekta „Sarajevo Vam predstavlja…“ 30. 3. u 19.30 će se predstaviti autorska izložba fotografija Mehmeda Skopljaka u saradnji sa FVK Valter i AUF BiH u Galeriji Borisa Smoje.

Projekat „Sarajevo Vam predstavlja…“ ima za funkciju da omogući promociju umjetnosti kreativcima u regiji, te na taj način da potpomogne stvaranju bliskih i prijateljskih odnosa sa zemljama regije (u prvom planu, Srbija, Hrvatska i BiH, a daljnim razvojem projekta, Makedonija, Slovenija, Albanija i Crna Gora). Projekat je organizovan od strane AneDominik Rodić, kao članice Društva Novinara BiH i predsjednice Umjetničkog Društva „Val“.

Projekat ima za ulogu da uveže većinu regionalnih nevladinih fondacija i društava sa ciljem bolje organizacije kulturno/društvenih i humanitarnih projekata koji imaju za cilj da pomognu regionalnoj saradnji i proširenju pozitivnih ideja za razvoj kreacije, mira i humanosti. „Sarajevo Vam predstavlja…“ će trajati sve dok regionalnoj kulturi i društvu bude takav vid druženja potreban.

Mehmed Skopljak rođen 1971.g. u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Fotografijom se bavi više od 10 godina.  Aktivni član  Foto Video Klub Valter-a  iz Sarajeva i Asocijacija za Umjetničku Fotografiju BiH.  Izlagao je radove u mnogim domaćim i stranim salonima. Dobitnik je više nagrada kao i priznanja za svoj rad. Voli raditi različite žanrove fotografije. Fotografiju smatra djelom sebe i svoje duše.

Ukoliko neko želi predstaviti svoj rad kroz projekat autorskih večeri „Sarajevo Vam predstavlja…“ Neka se javi sa biografijom na e-mail: a.dominic.rodic@outlook.com.

tačno.net
Autor/ica 23.3.2017. u 10:57