Dennis Gratz: Naša stranka je ideja, a ne vlasništvo jednog lica

tačno.net
Autor/ica 15.4.2015. u 13:21

Dennis Gratz: Naša stranka je ideja, a ne vlasništvo jednog lica

“Želim se zahvaliti brojnim građanima i građankama koji su pohvalili napredak u radu Naše stranke od izbora do danas. Ponudili smo konkretna rješenja za svaki resor u Vladi KS, neke ključne politike su načelno prihvaćene čak i od vladajuće većine. Ostali smo vjerni sebi te pod najvećim pritiscima pri uspostavi vlasti u Federaciji BiH nismo podržali one koji zločince slave kao heroje. Na lokalnom nivou smo postali najglasnija opozicija, sa konstruktivnim prijedlozima i inicijativama, koje mijenjaju zajednice svakog dana. Otvorili smo put za veliki rast na lokalnim izborima 2016. godine,” rekao je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

“Ponosan sam na činjenicu da sam radio četiri godine kao predsjednik Naše stranke, da smo je za to vrijeme podigli i spasili od nestanka. Drago mi je da je Naša stranka – stranka ideja, a ne vlasništvo jednog lica. Zbog toga, smatram da je u duhu demokratskih principa i vrijednosti za koje se zalažemo, važno da obznanim javnosti i našem članstvu da neću prihvatiti kandidaturu za drugi mandat na poziciji predsjednika Naše stranke,” kazao je Gratz.

“Smatram da moj izbor u Predstavnički dom Parlamenta Federacije predstavlja novi izazov, te prostor u kojem svojim radom i zalaganjem moram pokazati našim biračima da smo vrijedni povjerenja i glasova. Nastavljam djelovati u strukturama Naše stranke na njenom razvoju i širenju, a naše društvo jednostavno moramo početi navikavati da politika nije stvar ‘velikih lidera’ nego ozbiljnog rada na ostvarivanju ideja u koje vjerujemo”, zaključio je Dennis Gratz u svojoj poruci povodom predstojećeg Kongresa Naše stranke, koji će se održati 16. maja u Sarajevu

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 15.4.2015. u 13:21