Demant: Pokušaj ulaska u Veterinarsku stanicu još jedan je pokušaj ometanja rada uposlenika

tačno.net
Autor/ica 17.11.2014. u 15:23

Demant:  Pokušaj ulaska u Veterinarsku stanicu još jedan je pokušaj ometanja rada uposlenika

 

Povodom medijskih napisa objavljenih 14. 11. 2014. godine na portalu “tačno.net” pod naslovom “Maja Sujoldžić i Dalida Kozlić fizički napadnute prilikom pokušaja ulaska u Veterinarsku stanicu u Raljevu” obavještavamo javnost da su navodi u tekstu novinarke portala i aktivistice za zaštitu životinja Jelene Paunović potpuno netačni i da nije bilo nikakvog fizičkog napada.

Naime, novinarka Jelena Paunović, koja je od ranije poznata po ometanju rada Higijenskog servisa Općine Novi Grad za hvatanje pasa lutalica i plasiranju u javnost neistinitih i neprovjerenih informacija, u četvrtak 13.11.2014. godine je zajedno sa Dalidom Kozlić, Majom Sujoldžić, aktivisticama za zaštitu životinja, te Adnanom Đonlagićem, Eldarom Kozlićem pokušala ući u prostorije Veterinarske stanice Općine Novi Grad, vrijeđajući pritom i prijeteći uposlenicima stanice.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Treće Policijske uprave Novi Grad, koji su sačinili zapisnik o navedenom događaju, te će protiv navedenih osoba biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Pored navoda o fizičkom napadu, netačni su i navodi Jelene Paunović i Dalide Kozlić  o “nelegalnom radu” Higijenskog servisa za hvatanje pasa lutalica, koji je osnovan s ciljem suzbijanja problema pasa lutalica. Naime, JP “LOKOM” d.o.o. je upisan u sudskom registru za obavljanje djelatnosti Higijenskog servisa i dobio je odobrenje za rad, a u registar je upisan, u skladu sa članovima 4.i 5. Pravilnika o osnivanju i uvjetima koje mora ispunjavati Higijenski servisi (“Službene novine BiH” br. 27/10.)

Dakle, pokušaj ulaska u prostorije Veterinarske stanice u Reljevu samo je još jedan u nizu ometanja rada uposlenika Higijenskog servisa za hvatanje pasa lutalica koji radi u sklopu Veterinarske stanice Općine Novi Grad.

Bez obzira na sve probleme sa kojima se suočavaju, Higijenski servis i Veterinarska stanica Općine Novi Grad i dalje će odgovarati na pozive građana i raditi na suzbijanju ovog problema u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i njihovim mogućnostima.

                                                                                    Press Općine Novi Grad Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 17.11.2014. u 15:23