Apel majke Amara Šabovića

tačno.net
Autor/ica 22.9.2014. u 12:54

Apel majke Amara Šabovića

Amar Šabović je dvadesetogodišnji dečko koji boluje od cistične fibroze. Nedavno je otputovao u Beč gdje mu je urađena transplantacija pluća. Amarovo stanje je trenutno stabilno i njegov organizam se polako privikava na nova pluća.

Nakon tri mjeseca vratio se iz Beča. Amarova majka zahvaljuje se svima koji su uz Amara i koji mu pomažu da živi. Međutim, on je u Beču operisan bez isplaćivanja cijele sume novca potrebne za operaciju. Amarova majka nas sve moli da pomognemo koliko možemo.

Dragi prijatelji,

ovom prilikom vas obavještavamo da se nakon 3 mjeseca naš Amar vratio iz Beča.
Transplatacija, amin Bože, hairli urađena. Ta 3 kobna mjeseca za Amara su bila sve sem život…
Amar je prolazio kroz težak period bola i suza da bi danas bio ovdje s nama, bez kisika, bez kašlja, bez otežanog disanja kao prije… Amar se za dvije sedmice ponovo vraća u Beč na ostatak vađenja nalaza, analiza, terapija… terapija za čitav život… Narednih 6 mjeseci će svaki mjesec odlaziti u Beč. Amarov život, dragi prijatelji, bukvalno zavisi od vas, od ljudi koji pomažu… Doktori u Beču za svaku pohvalu – pazili su ga i dali sve od sebe koliko su mogli, ali isto tako naglasili nam da mora biti otpušten zbog nedostatka novca koji još dugujemo za Amarovu transplataciju. Dug koji još nismo isplatili – 30 000 eura. Uskoro ćete moći vidjeti velike račune za lijekove koje koštaju 9 000 eura – lijekovi bez kojih Amar ne može biti.

Ja, kao majka, zahvaljujem se svim ljudima koji su bili uz Amara i koji su i dalje uz Amara.
Hvala vam od srca.

Pomoći možete uplatama na Amarov račun,ili putem kontakt fb profila:

Šabović Mina
Vuković Dženana

Hvala vam!image

tačno.net
Autor/ica 22.9.2014. u 12:54