NADA POSTOJI

Gradimir Gojer
Autor/ica 19.6.2020. u 12:25

NADA POSTOJI

Posljednje kadrovske  promjene u sarajevskom zdravstvu, osobito ona na čelnoj poziciji Opće bolnice Dr Abdulah Nakaš osvjetljavaju tmastim bojama godinama zamračen prostor sarajevskog i bh. zdravstva.

Europski priznat ortoped, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, dobio je prigodu da teško stanje zdravstvenog sustava popravi i pokuša ga na međuinstitucionalnoj ravni harmonizirati, u cilju temeljnog nauma da su bolesnici glavna briga u svim institucijama gdje se liječe. Pošast Covida 19, koja smrtonosno vitla cijelim svijetom, nanovo je razotkrila koliko je zapravo car gol i gdje sve škripi u našem zdravstvenom sustavu.

Analitičkim lječničkim procjenama i neskrivanom dijagnozom stanja dr. Gavrankapetanović je počeo vraćati nadu u bh. zdravstveni sustav. Prihvatajući se u najgorem trenutku iznimno odgovorne funkcije čelnika Opće bolnice dr Abdulah Nakaš, Gavrankapetanović je pokazao i neustrašivost, a svojom analitikom zatečenog stanja u gotovo raspalom sustavu animirao je našu javnost da na svaki način prihvati i podrži harmoniziranje među glavnim subjektima zdravstvene zaštite.

Podsjetio me je dr. Gavrankapetanović svojom odlučnošću, pribranošću i stanovitom vizijom budućeg stanja na misao književnika i filozofa Radomira Konstantinovića izrečenu upravo u Sarajevu: Kriza je duboka, naše su šanse velike…

U velikom ratu protiv korone, ali i borbi za ozdravljenje posrnulog zdravstva, svi se moramo angažirati da pomognemo dr. Gavrankapetanoviću. Svojom ozbiljnošću i dosadašnjom reputacijom, ali i nemirenjem sa postojećom situacijom, on to apsolutno zaslužuje!

Nada postoji.

Njeno ime je dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

Gradimir Gojer
Autor/ica 19.6.2020. u 12:25