Zašto neki psi zavijaju kad njihovi vlasnici pjevaju

Index Ljubimci
Autor/ica 9.6.2021. u 11:33

Zašto neki psi zavijaju kad njihovi vlasnici pjevaju

Foto: bg

Jeste li ikad zapjevali svoju omiljenu pjesmu i otkrili da vam se pridružio vaš ljubimac? Jeste li se tada zapitali znači li to da pjeva ili samo zavija jer želi da prestanete.

Stručnjakinja za prehranu i ponašanje pasa Anna Webb za Daily Star dala je odgovore na ta pitanja.

“Psi zavijaju kao i vukovi. Haskiji su poznati po toj vještini i po snimkama na YouTubeu čini se da doslovno pjevaju. Druge pasmine zavijanjem daju do znanja da su uzbuđene i to je zapravo njihov način da se društveno uključe”, kaže.

Psima je zavijanje i način komunikacije s drugim životinjama. Ali to rade i zbog zabave, a ponekad tako iskazuju tjeskobu, ističe Webb.

“Provjerite okolinu svog psa. Događa li se nešto što mu uzrokuje tjeskobu ili stres? Primjerice, laje li vani neki pas ili u kući imate puno gostiju? Ako mislite da je vaš pas tjeskoban, prvo morate ukloniti izvor tog osjećaja”, savjetovao je Dave Tweedle iz My Family Pets.

Ako zavijanje psa predstavlja problem vama ili vašim susjedima, odvratite mu pažnju nekom zanimacijom, primjerice igračkom koju može žvakati. Ako vas ponašanje vašeg psa zabrinjava, potražite savjet veterinara.

Index.hr

Index Ljubimci
Autor/ica 9.6.2021. u 11:33