Pančevo: Montažne kućice za napuštene kuce i mace

tačno.net
Autor/ica 31.12.2014. u 17:41

Pančevo: Montažne kućice za napuštene kuce i mace

Foto: Flickr

Napušteni psi i mačke u Pančevu ostatak zime provešće u montažnim kućicama. Ovako su odlučili gradski oci u ovom vojvođanskom gradu, na poslednjoj ovogodišnjoj sednici.

Ovih dana, kad mraz reže svih 24. časa, čopore lutalica mogli ste da vidite kako leže na rešetkama uličnih kanalizacionih odvoda iz čijih dubina se vije vazduh zagrejan otpadnim vodama. Kuce i mace greje nada da udruženja za zaštitu životinja neće puno čekati da zadovolje administrativni postupak, neophodan da se montažne kućice postave na javnim površinama, gde se obično okupljaju četvoronošci. Nesumnjivo, lepa novogodišnja čestitka najboljem čovevkom prijatelju.

Brižniji građani strahuju da sve ne pokvare, vandali koji  su do sad, uništavali klupe u parkovima, sprave za igru najmlađih i specijalne kontejnere za prikupljanje plastičnog otpada. Jer, sve što se nađe na ulici je na “božju veresiju”. Nema uličnih  pandura i pripadnika nekadašnje narodne milicije. Oni su, bogme, dobro umeli na licu mesta da “peglaju” takve pustahije.

S.D.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 31.12.2014. u 17:41