Ovo su najpametnije pasmine pasa na svijetu

tačno.net
Autor/ica 12.12.2020. u 09:48

Ovo su najpametnije pasmine pasa na svijetu

Htjeli mi to priznati ili ne neke rase psa su inteligentnije u odnosu na druge. To svakako ne određuje kakvu vrijednost pas ima za nas i koliko ga mi u suštini volimo.

Telegraf prenosi listu pet najmapmetnijih rasa psa.

1. Border Collie

Riječ je o jednoj energičnoj, privrženoj i naravno – inteligentnoj vrsti psa. Border koli je radni pas u pravom smislu te reči i odličan je u čuvanju ovaca, sportskim takmičenjima i takmičenjima agilnosti, ali u maženju je neprikosnoven! Border koli je također poznat po svom “ovčarskom pogledu” kojim intenzivno nadgleda krdo i drži sve u najboljem redu.

2. Pudla

I slatka i pametna! Pudla je sa razlogom sedma najpopularnija rasa na svetu. Veoma je pametna, ponosna, aktivna i njeno krzno ne izaziva alergije, što je veliki plus za ljubitelje pasa koji pate od ovog problema. Zbog pudline visoke inteligencije, one se veoma lako treniraju za praćenje, lov i poslušnost.

3. Njemački ovčar

Ovaj snažan ovčar nema šta ne može! Druga je po redu najpopularnija rasa na svijetu, što nas i ne čudi. Veoma je tražen kao univerzalni radni pas zbog svoje hrabrosti, pouzdanosti i pameti. Koristi se često kao policijski pas. Obožavamo ga i jer je sjajan sa djecom.

4. Zlatni retriver

Više od zlatnodlakog ljepotana! Zlatni retriver je prijateljski nastrojen, inteligentan i posvećen pas. Svoje poslove i zadatke shvata ozbiljno i maksimalno se trudi da ih realizuje na najbolji način. Pogodni su za lov, kao pas za pomoć slijepim osobama, ili u spašavanju. Pored svega ovog, retriver je i sjajan prijatelj za cijeli život.

5. Rotvajler

Rotvajler je lojalan, zaštitnički nastrojen i pouzdan pas čuvar koji je uvek voljan da prione na zadatak. Baš zbog toga, rotvajleri su poznati kao odlični policijski i terapijski psi, pa čak i psi za čuvanje stoke. Oni su posvećeni saputnici, ali su i veoma poslušni.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 12.12.2020. u 09:48