Koliko često treba kupati psa?

Index.hr/ljubimci
Autor/ica 16.3.2023. u 14:25

Koliko često treba kupati psa?

Foto: Lj.Ć.

Koliko često treba kupati psa ovisi o njegovoj pasmini, duljini i teksturi dlake te životnom stilu psa. Općenito, previše kupanja može ukloniti prirodna ulja iz kože psa i uzrokovati suhoću, svrbež i iritaciju kože. S druge strane, rijetko kupanje može dovesti do pretjerane masnoće i neugodnih mirisa. Evo nekih općenitih smjernica.

Pasmine kratke dlake: Pse s kratkom dlakom nije potrebno često kupati, obično svakih 3-4 mjeseca.

Pasmine srednje i duge dlake: Psi s duljom dlakom trebaju češće kupanje, ali ne prečesto. Jednom mjesečno je dovoljno, ali to može varirati ovisno o pasmini i životnom stilu psa.

Pasmine koje se često prljaju: Ako vaš pas provodi puno vremena vani i često se prlja, možda će mu biti potrebno češće kupanje. Međutim, prečesto kupanje može isušiti kožu pa se preporučuje primjena blagih šampona i regeneratora.

Važno je napomenuti da često kupanje nije jedini način na koji se brinete za higijenu vašeg psa. Redovito četkanje i čišćenje ušiju također su važni dijelovi brige za vašeg psa. Također, uvijek se savjetujte s veterinarom ili stručnjakom za njegu pasa kako biste dobili savjete prilagođene vašem psu i njegovim potrebama.

Index.hr/ljubimci

Index.hr/ljubimci
Autor/ica 16.3.2023. u 14:25